Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prim-ministrul, Viorica Dăncilă, întrevedere cu Franziska Maria Keller și Philippe Lamberts, co-președinții Grupului Verzilor/Alianța Europa Liberă din Parlamentul European

ro

26 Sep, 2018 13:53 1158 Marime text
 Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi, 26 septembrie 2018, o întrevedere cu  Franziska Maria Keller și domnul Philippe Lamberts, Co-președinții Grupului Verzilor/Alianța Europa Liberă din Parlamentul European.

La discuții a participat, de asemenea, ministrul fondurilor europene, doamna Rovana Plumb.

Convorbirile s-au purtat pe cele două coordonate evidențiate deja în cadrul întrevederilor avute ieri cu lideri ai grupurilor politice din Parlamentul European: situația internă a României și agenda europeană.

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat, pe scurt, situația politică din România, în perspectiva dezbaterii care va avea loc în Parlamentul European la începutul lunii octombrie.

De asemenea, a prezentat programul de reforme inițiate de Guvernul României, arătând că acesta este rezultatul unui proces extins de consultare transparentă și de cooperare interinstituțională, în plan intern, precum și cel al unei colaborări cu partenerii europeni. 

De altfel, prim-ministrul Viorica Dăncilă a reafirmat întreaga sa disponibilitate pentru continuarea dialogului deschis cu instituțiile europene.

Discuțiile au continuat cu o prezentare a stadiului pregătirilor în vederea preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene, în ianuarie 2019, de către România.
 

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii