Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prim-adjunctul directorului SIE, general - cu patru stele Predoiu Silviu, trecut în rezervă. Decretul semnat de președintele Iohannis

ro

03 Aug, 2018 16:04 1913 Marime text
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 3 august a.c., decretul privind trecerea în rezervă a generalului - cu patru stele Predoiu Silviu din Serviciul de Informații Externe – la data de 5 august 2018.

Potrivit datelor publicate pe site-ul SIE, general Silviu Predoiu are 59 ani și este prim-adjunct al directorului SIE din noiembrie 2005.
 
A absolvit Facultatea de Geologie-Geografie a Universității București, cursuri postuniversitare în specializările ”Jurnalism” - în cadrul SNSPA și ”Gestiunea proiectelor” în cadrul ASE, precum și programe de pregătire specifică organizate de serviciile partenere nord-atlantice.
 
A parcurs toate etapele unei cariere operative și a desfășurat activitate operativă pe mai multe linii de muncă – contraspionaj extern, combaterea criminalității organizate, antiterorism, protecție internă. Începând cu anul 2000 a îndeplinit succesiv funcțiile de șef direcție, șef direcție generală și adjunct al directorului SIE.
 
A fost avansat în gradul de general de brigadă în 2004 și înaintat în gradele de general-maior în 2006, general-locotenent în 2008 și general în 2011. Pentru rezultatele foarte bune obținute în carieră, domnul general Silviu Predoiu a fost decorat cu Ordinul Național ”Steaua României” și Ordinul Național ”Pentru Merit”.
 
Vorbește fluent limbile engleză și franceză și deține certificat de securitate pentru acces la informații clasificate de nivel SSID.
 
Este căsătorit și are doi copii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii