Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prigoană a depus proiectul privind legalizarea prostituţiei

ro

07 Sep, 2010 00:45 1305 Marime text
Conform legii, prostituţia fi exercitată de persoane care au împlinit 20 ani si sunt apte din punct de vedere medical. De „servicii" pot beneficia persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani.

„Desfăşurarea independentă a activităţii cu caracter sexual autorizată se poate derula la domiciliul persoanei care practică activitatea respectivă, numai dacă acesta este destinat exclusiv acestui scop şi în imobil nu locuiesc minori.
Potrivit proiectului de lege „activitatea cu caracter sexual autorizată" presupune „servicii specifice relaţiilor normale dintre cele două sexe, cu asigurarea respectării regulilor de igienă şi discreţie. Relaţiile homosexuale sunt interzise."

Ministerul Sănătăţii autorizează medici care pot constata dacă o persoană este aptă pentru a practica „cea mai veche meserie din lume". Controlul medical ar urma să se facă lunar, iar practicantele ar urma să aibă un carnet de sănătate special. În plus, evidenţa persoanelor autorizate să practice prostituţia ar urma să fie ţinută de Ministerul de Interne.
"Prezenta iniţiativă legislativă oferă, pe lângă sporirea controlului bolilor cu transmitere sexuală şi SIDA, protecţie socială persoanelor care practică prostituţia şi protecţia societăţii faţă de o serie de fapte reprobabile, conexe prostituţiei: proxenetismul, traficul de persoane, pedofilia, agresiunile fizice, violurile, evaziunea fiscală, consumul de droguri ş.a. Potrivit propunerii legislative, rămâne prohibită exercitarea prostituţiei fără autorizare prealabilă sau exercitarea de astfel de activităţi în alte locuri decât cele autorizate", se mai arată în documentul semnat de Silviu Prigoana.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii