Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:51 25 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prezentă şi în Portul Constanţa Nava Costa Allegra, în derivă din cauza unui incendiu

ro

27 Feb, 2012 21:32 2275 Marime text
nava_costa_allegra2.jpg
O navă a companiei Costa Crociere, Costa Allegra, se află în derivă, azi, în largul insulelor Seychelles după un incendiu care s-a declanşat la bord dar care a fost stins, anunţat paza de coastă italiană, citată de AFP.

Vaporul de croazieră, care are peste 1.000 de persoane la bord, pasageri şi membri ai echipajului, a plecat din Madagascar şi se îndrepta către Seychelles. O altă navă a acestei companii, Costa Concordia, a naufragiat la 13 ianuarie în apropiere de insula italiană Giglio, provocând moartea a 32 de persoane. Potrivit comandantului acestei nave de 187 de metri lungime, care naviga în Oceanul Indian, "un incendiu care s-a declanşat în cursul dimineţii în sala generatoarelor a fost stins". "Toţi pasagerii, în stare de sănătate bună şi informaţi în mod regulat în legătură cu desfăşurarea evenimentelor, au fost regrupaţi ca măsură de precauţie în punctele de reuniune în caz de urgenţă de pe navă", continuă paza de coastă italiană într-un comunicat. "Costa Allegra nu are în acest moment capacitate de propulsie" din cauza incendiului "dar mijloacele sale de comunicare funcţionează normal", adaugă comunicatul. Paza de coastă italiană a alertat autorităţile din Seychelles care au "competenţa teritorială pentru operaţiunile de ajutor" şi asigură că au identificat deja navele comerciale care s-ar putea îndrepta către vasul de croazieră aflat în derivă. O altă navă a acestei companii, Costa Concordia, a naufragiat la 13 ianuarie în apropiere de insula italiană Giglio, provocând moartea a 32 de persoane. Sursa text: Realitatea 
Costa Allegra a ancorat în în Portul Constanţa, de cel puţin două ori. Ultimele vizite la Constanţa au fost făcute în septembrie 2003 şi septembrie 2011.     
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii