Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prevenţia suicidului în România, nouă temă de dezbatere naţională

ro

22 May, 2015 23:59 983 Marime text
 
Alianţa Română de Prevenţie a Suicidului (ARPS) a declarat într-un comunicat, citat de b1.ro, că prevenția suicidului devine o necesitate stringentă a României de astăzi, făcând referire la cazul femeii care s-a aruncat în gol, după ce a stat timp de 36 de ore pe un bloc, amenințând că se sinucide.
 
De asemenea, în același comunicat, ARPS arară că în lipsa unei legi care să reglemeteze modul de intervenție într-o asemenea situație, nici medicii, nici polițiștii nu pot interveni în forță.
 
“De ce nu s-a intervenit în forţă pentru oprirea acestei persoane de la sinucidere? Se pare că atât timp cât nu există o lege care să reglementeze strategia de intervenţie în comportamentul suicidar manifest, profesioniştii din sănătatea mintală sau specialiştii din Poliţie nu au cum să îşi asume responsabilitatea unei intervenţii în forţă", se arată într-un comunicat. Asociația este de părere că pentru ca o intervenție să se încheie cu salvarea unei vieți, este necesar ”un efort conjugat al tuturor specialiștilor”.

Sursa: b1.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii