Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prevenirea victimizării minorilor “Săptămâna prevenirii Ciminalităţii” la Constanţa, ziua a II-a

ro

30 Sep, 2014 17:00 1223 Marime text
Astăzi, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Prevenire a Criminalităţii,  împreună cu poliţiştii de ordine publică din cadrul Secţiei 4 Poliţie au desfăşurat o activitate informativ – preventivă în cadrul “Săptămânii prevenirii Ciminalităţii” la Constanţa, ziua a II-a. Astfel, în cadrul activităţilor desfăşurate, elevi cu vârste cuprinse între 6 şi 11 ani, respectiv clasele I – IV din cadrul Şcolii Gimnaziale 31, au luat parte la prezentarea unor materiale informativ-preventive şi filme educative de prevenire a victimizării acestora urmate de sfaturi pentru a nu deveni victime ale unor întâmplări nefericite.
 
Cauzele cele mai probabile şi cel mai des întâlnite care duc la oastfel de situaţii sunt  influenţa anturajului sau comunicarea deficitară cu membrii.
 
Sfaturile cele mai de preţ pe care le-au oferit poliţiştii copiilor au fost: să nu întârzie mult de la şcoală, film sau întâlniri,  să nu accepte invitaţia de a se urca în maşina unei persoane necunoscute, să nu primească daruri de la persoane necunoscute şi nici să nu dea relaţii despre programul de lucru al părinţilor, să nu urce în lift cu persoane necunoscute şi să nu se joace în locuri virane sau neiluminate.

De asemenea, s-au purtat discuţii despre folosirea în condiţii de siguranţă a internetului şi reţelelor de socializare, pericolul părăsirii domiciliului şi al unităţii de învăţământ fără încuviinţarea părinţilor şi/sau profesorilor, adoptarea unui comportament preventiv.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii