Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prețul unui hotel de lux din Mamaia scade la jumătate în două luni. Tot nu se vinde

ro

07 Jan, 2011 14:58 1454 Marime text

Hotelul Scandinavia, deținut de Rafo Onești, a fost scos la licitaţie pentru neplata unor datorii şi este deţinut de Rafo Oneşti. Nu s-a vândut nici după două luni, deși prețul a scăzut la doar 770.000 de euro.

Scos la licitaţie în luna noiembrie a anului trecut la un preţ de pornire de 8 milioane de lei inclusiv TVA, hotelul de cinci stele de pe litoral, Scandinavia, s-a ieftinit puternic: noul preţ este de 3,24 milioane de lei plus TVA, adică cu 60% mai puţin faţă de preţul din 2010. În euro, preţul de pornire nu depăşeşte 772.000 de euro, iar noul termen al licitaţiei este stabilit pentru data de 10 ianuarie, ora 12.00.

"E a treia sau a patra licitaţie, dar nimeni nu se înghesuie să cumpere hotelul. Oamenii vin şi se interesează aşa ca la piaţă: cât costă, de frumos e frumos, arată bine, dar nu cumpără nimeni. La una dintre licitaţii, o firmă din Constanţa a cumpărat caietul de sarcini dar s-a răzgândit şi nu s-a mai prezentat", a declarat pentru Money.ro, Eugen Todică, de la Cabinete Asociate Todica & Anghel, lichidatorul judiciar.

În 24 februarie 2010, Tribunalul Bacău a decis deschiderea procedurii simplificate de faliment a firmei care deţine hotelul, SC Tour Scandinavia SA. "Firma este în faliment şi are datorii totale de 1,2 milioane de euro. Din cauză că nu s-a prezentat nimeni la licitaţie am fost nevoiţi să reducem din preţ şi o să încercăm să-l vindem la încă trei, patru licitaţii", a mai declarat pentru Money.ro, Eugen Todică.

Dacă la nici una din licitaţiile viitoare hotelul nu va fi vândut, lichidatorul va trebui să ia legătura cu creditorii şi să decidă dacă vor continua pe acest preţ sau vor mai reduce din sumă.

Hotelul are trei etaje desfăşurate pe 3.580 de metri pătraţi şi se vinde împreună cu mobilierul, instaţaţiile, electrocasnicele şi decoraţiunile aferente dar şi împreună cu terenul aferent de 3.000 de metri pătraţi. Participanţii la licitaţie vor trebui să depună o garanţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, iar caietul de sarcini costă 1.500 de lei.

Printre creditori se află RAFO, dar și firme care au avut sau mai au legătură cu rafinăria din Onești: Calder A International, VGB Invest SA sau Faber Invest & Trade.

Sursa: http://www.money.ro/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii