Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preţul petrolului va începe să urce în a doua jumătate a anului

ro

18 Jan, 2015 21:19 1472 Marime text
 
Preţul petrolului va începe să urce în a doua jumătate a anului, pe fondul încetinirii ritmului de creştere a producţiei în statele din afara Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), a estimat Agenţia Internaţională pentru Energie (AIE), relatează Bloomberg, informează Mediafax.

genţia a revizuit în scădere avansul producţiei de petrol din statele din afara OPEC, cu 350.000 de barili pe zi. Astfel, producţia în aceste state va avansa cu 950.000 de barili pe zi în acest an, aceasta fiind prima reducere a prognozei de creştere a producţiei din afara OPEC din iulie anul trecut, când agenţia a prezentat primele estimări legate de anul 2015.

În aceste condiţii, piaţa se va "reechilibra" în a doua jumătate a acestui an, ceea ce va conduce la urcarea preţurilor.

AIE, care acordă consultanţă pentru 29 de state în domeniul politicilor energetice, a precizat că efectele creşterii producţiei din SUA asupra pieţei sunt încă ""marginale".

Cotaţiile petrolului au coborât cu aproape 60% faţă de vârful atins în luna iunie a anului trecut, sub 50 de dolari pe baril, după ce OPEC a refuzat să reducă producţia, pentru a-şi apăra cota de piaţă în faţa Statelor Unite.


Sursa: Mediafax
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii