Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pretenţiile chiriaşilor au scăzut preţurile chiriilor în Constanţa

ro

31 May, 2011 21:05 850 Marime text

Preţul chiriilor pentru persoanele fizice a scăzut uşor în ultimul an, cu numai 5-10%. Potrivit www.TopEstate.ro, modificarea profundă s-a produs în atitudinea cererii. Specialiştii portalului imobiliar spun că sunt căutate chiar şi zonele slabe, atâta tinp cât preţul chiriei este foarte mic.

Totuşi, ca prime opţiuni rămân Tomisurile, Faleza, Dacia, Trocadero, Casa de Cultură şi Centru.

În Tomis 1, un apartament cu două camere, decomandat, confort 1, suprafaţă utilă 50 mp, mobilat lux, poate fi închiriat cu 450 euro/lună. In Tomis Nord, cu aceleaşi caracteristici, apartamentul poate fi închiriat cu 250 euro/lună. În zona Casa de Cultură, potrivit www.TopEstate.ro, un apartament cu două camere în suprafata utilă 55 mp este scos la închiriere cu 300 euro/mp.

În zonele limitrofe oraşului Constanţa, cererea de închiriere este foarte mică şi în general se rezolvă direct între proprietari şi chiriaşi, care se găsesc în cele mai multe cazuri singuri.

Aceeaşi specialişti spun că actualii chiriaşi sunt din ce în ce mai greu de mulţumit. Pretenţiile lor cresc, ofertele de preţ scad. Urmăresc apartamente cu mobilier nou şi utilate integral. Sunt atenţi la distanţa faţă de locul lor de muncă, la existenţa locurilor de parcare în faţa blocului, la cheltuielile cu încălzirea, la distanţa faţă de zonele lor de interes.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii