Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:46 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedinţia Forumului de Cooperare la Marea Neagră, preluată de Poliţia de Frontieră Română

ro

05 Dec, 2017 09:57 926 Marime text
În perioada 05-0712.2017, la Constanţa, are loc cea de-a XVIII-a întâlnire anuală a şefilor poliţiltilor de Frontieră/Găirzilor de Coastă din ţările riverane Mării Negre, în cadrul Forumului de Cooperare la Marea Neagră. Poliţia de Frontieră Română preia,  pentru un an de zile, preşedinţia Forumului de Cooperare, aflându-se la al patrulea mandat.
 
La activitate participă şefii Poliţiilor de Frontieră/Gărzilor de Coastă ale statelor riverane Mării Negre (România, Bulgaria, Turcia, Ucraina şi Federaţia Rusă), însoţiţi de expeţi naţionali, delegaţiile oficiale fiind primite de către inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, chestorul general de poliţie loan Buda.
 
Preşedinţia Forumului de Cooperare la Marea Neagră va fi preluată de către Poliţia de Frontieră Română, ocazie cu care inspectorul general a declarat că propune, pe perioada mandatului de conducere a Forumului, identificarea unor noi metode de cooperare în vederea combaterii eficiente a infractionalităţii transfrontaliere din zona Marii Negre, cu accent pe gestionarea fenomenului de migraţie ilegală.
 

În cadrul acestei reuniuni, delegaţia Politiei de Frontieră din Bulgaria a prezentat raportul de activitate şi rezultatele înregistrate pe durata deţinerii presedinţiei Forumului de Cooperare la Marea Neagră în cursul anului 2017.
 
De asemenea, reprezentanţii tuturor structurilor participante vor discuta despre dezvoltarea şi implementarea unui sistem comun  de prevenire pentru detectarea timpurie a activităţilor ilegale pe Marea Neagră, precum şi despre acţiunile de cooperare propuse a se organiza în anul 2018. Cât va deţine preşedinţia, partea română va urmări dezvoltarea unei activităţi intense în planul cooperării, dezvoltării şi consolidării unor mecanisme eficiente de prevenire şi combatere a criminalităţii organizate, inclusiv prin realizarea schimbului de experienţă şi de personal cu ocazia unor misiuni desfăşurate la bordul mijloacelor de mobilitate navală.
 
Aceste schimburi de experienţă şi întrevederi desfăşurate în cadrul Forumului de Cooperare la Marea Neagră reconfirmă pe deplin eforturile întreprinse pentru menţinerea zonei Mării Negre într-un spatiu de stabilitate şi securitate.
 

 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii