Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:50 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele suspendat al CJ Hunedoara, în conflict de interese

ro

08 Apr, 2016 10:05 538 Marime text
 
Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către Mircea Ioan Moloț, președintele Consiliului Județean Hunedoara, suspendat din funcție începând cu data de 11 decembrie 2014.
 
„Mircea Ioan Moloț a activat în perioada 15 mai 2010 — 10 martie 2014 ca membru al Adunării Eparhiale a Episcopiei Devei și Hunedoarei, fiind delegat și ca membru al Consiliului Eparhial", potrivit ANI. Persoana evaluată a încălcat astfel dispozițiile Legii nr. 215/2001, conform cărora „Nu poate lua parte la deliberare și la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soț, soție (...), are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local" și dispozițiile Legii 393/2004, potrivit cărora "Aleșii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorității publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: (...); orice persoană fizică sau juridică cu care au o relație de angajament, indiferent de natura acestuia".
 
ANI a mai constatat în cazul lui Mircea Ioan Moloț, în urma procedurilor de evaluare, atât încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților, cât și existența conflictului de interese în materie administrativă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii