Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele SIF Oltenia, Tudor Ciurezu, un nou conflict cu Florin Pogonaru

ro

28 Aug, 2014 22:59 2024 Marime text
SIF Oltenia (SIF5) a anunţat azi pe bursă că a formulat acţiune în instanţă pentru anularea hotărârilor luate de acţionarii Prodplast Imobiliare (PPLI) pe 13 august şi pentru anualrea hotărârilor acţionarilor Nord SA din 18 august, societăţi unde SIF-ul împarte acţionariatul cu omul de afaceri Florin Pogonaru, scrie Ziarul Financiar.

Tudor Ciurezu este preşedintele SIF Oltenia, iar Florin Pogonaru este acţionar al SIF-ului. Cei doi se află în conflict încă de la începutul anului. SIF-ul a formulat şi ordonanţă preşedinţială pentru a suspenda deciziile din 13 august a acţionarilor Prodplast Imobiliare, potrivit zf.ro.

La data anteriro menționată, în adunare generală extraordinară, acţionarii Prodplast Imobiliare, firma prin care omul de afaceri Florin Pogonaru dezvoltă un centru comercial lângă Obor, au aprobat lansarea unei emisiuni de obligaţiuni de până la 10 milioane euro, majorarea capitalului cu 46 milioane de lei şi accesarea unui credit de 35 milioane euro pentru finanţarea proiectului. Totodată, acționarii au aprobat aportul terenului din strada Ziduri Moşi, nr. 23, pe care ar urma să fie construit centrul comercial, la capitalul unei societăţi ce urmează a fi înfiinţată. Centrul comercial, denumit Veranda urmează să fie dez­voltat în zona Pieţei Obor, pe fostul amplasament al fabricii de mase plastice Prodplast, care a fost relocată.

„Am contestat în instanţă deciziile acţionarilor Prodplast Imobiliare pentru că nu înţeleg ce rost mai au majorarea de capital, emisiunea de obligaţiuni şi creditul bancar, despre care nu ne sunt comunicate niciun fel de detalii, dacă terenul pe care va fi construit centrul comercial va fi scos din Prodplast Imobiliare şi aportat la capitalul unei societăţi noi despre care nu ştim nimic. Consider că acţionarii minoritari ai Prodplast Imobiliare, aşa cum este SIF Oltenia, sunt prejudiciaţi de deciziile acţionarilor care controlează compania, adică familia Pogonaru”, a spus Tudor Ciurezu, preşedintele SIF Oltenia, citat de Ziarul Financiar.

SIF Oltenia este acționarul majoritar al producătorului de ulei Argus Constanţa (UARG), deținând aproape 56% din acțiuni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii