Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:46 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, îşi studiază dosarul de la DNA

ro

14 Nov, 2018 12:40 1063 Marime text
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, îşi studiază dosarul de la DNA, miercuri, la Comisia juridică, după ce cererea pentru încuviinţarea urmăririi penale în cazul său a fost transmisă Camerei superioare în urmă cu o săptămână, informează Agerpres.ro

Marţi, el preciza că avocatul său va analiza vineri documentele şi solicitarea DNA.

Tot marţi, preşedintele Comisiei juridice, senatorul Robert Cazanciuc, anunţa că Tăriceanu poate să-şi studieze dosarul de la DNA, în baza căruia se cere încuviinţarea începerii urmăririi penale, începând de miercuri până lunea viitoare.

Dosarul, care are 73 volume, fiecare cuprinzând între 79 şi 349 de pagini, poate fi studiat de Tăriceanu înainte de a fi audiat de către senatorii jurişti. Aceştia urmează să întocmească un raport, care va fi înaintat Biroului permanent pentru a fi repartizat pe ordinea de zi a plenului.

DNA a cerut săptămâna trecută încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Sursa: Agerpres.ro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii