Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:25 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Republicii Bulgaria, Plevneliev, la Camera de Comerţ şi Industrie a României

ro

20 Feb, 2015 21:44 1881 Marime text
Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban, a primit vizita ES Preşedintele Republicii Bulgaria, Rosen Plevneliev, astăzi, 20 februarie, la sediul CCIR. Cu acest prilej, a avut loc o întâlnire cu mediul de afaceri din România la care au participat preşedinţi de camere de comerţ şi antreprenori interesaţi de dezvoltarea cooperării economice dintre cele două state vecine.

„Putem, aşadar, să ajungem la un nou nivel de cooperare pe lângă ceea ce am obţinut până acum ca parteneri. Schimburile bilaterale au ajuns la o creştere de 800% într-o perioadă de 10 ani. România este pentru Bulgaria al treilea cel mai mare partener internaţional de schimburi comerciale din Uniunea Europeană şi al patrulea la nivel mondial”, a declarat Preşedintele Bulgariei. Dl. Rosen Plevneliev a subliniat că există un mare potenţial pentru dezvoltare economică, “printr-o abordare mult mai ambiţioasă de ambele părţi, modelând, schimbând şi folosind ceea ce deja am învăţat despre mecanismele şi programele europene cu scopul de a obţine rezultate mai bune în plan regional”.

Preşedintele CCIR, Mihai Daraban, a subliniat în discursul său nevoia unei agende comune de lucru a celor două ţări: „Schimburile comerciale solide dintre statele noastre confirmă statutul de parteneri strategici pentru Bulgaria şi România. Suntem convinşi că nivelul actual al comerţului bilateral, care a depăşit 3 miliarde de euro în 2013, poate fi dinamizat prin colaborarea strânsă dintre autorităţile publice şi organizaţiile private din ţările noastre. Cu o valoare de aproape 1,7 miliarde de euro a exporturilor în Bulgaria şi din poziţia de al treilea cel mai important partener comercial al Bulgariei din Uniunea Europeană, România constituie o destinaţie importantă pentru afacerile bulgare”. Dl. Mihai Daraban a accentuat deschiderea totală a Camerei de Comerţ şi Industrie a României pentru colaborarea cu mediul de business din Bulgaria: „Doresc să adresez, pe această cale, o invitaţie oricărei entităţi economice din Bulgaria care doreşte să aibă legături economice cu România să apeleze cu încredere la Sistemul Cameral românesc prieten, care este pregătit să răspundă nevoilor şi cerinţelor companiilor bulgare”.

În cadrul întâlnirii a fost abordată şi nevoia consolidării securității energetice, inclusiv prin folosirea instrumentelor de finanţare europene, pentru susţinerea unor proiecte comune în domeniul infrastructurii şi energiei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii