Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir „Ponta se joacă de-a bugetul”

ro

30 Sep, 2014 14:20 1357 Marime text
Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir a remis astăzi o declaraţie de presă opiniei publice. Potrivit documentului, prin cea de-a doua rectificare bugetară din acest an, Guvernul taieaproape 4 miliarde lei (circa 900 de milioane euro) din cheltuielile bugetului de stat prin care sunt cofinanţate proiecte care beneficiază de fonduri externe nerambursabile postaderare, din care peste un miliarde lei de la autostrăzi.

“Conform proiectului de rectificare, din cheltuielile bugetului de stat, bugetul Administraţiei Prezidenţiale va fi diminuat cu 1,3 milioane lei, al Camerei Deputaţilor – cu 6,1 milioane lei, al Curţii Constituţionale – cu 200.000 lei, al Ministerului Tineretului şi Sportului – cu 3,5 milioane lei, al Ministerului Educaţiei – cu 5,5 milioane lei, al Ministerului Culturii – cu 10,2 milioane lei, al Agenţiei Naţionale de Integritate – cu 1,2 milioane lei, al Ministerului Economiei – cu 19,8 milioane lei, al Academiei Române – cu 6,9 milioane lei.”, se arată în declaraţia preşedintelui PNL Constanţa.

Astfel, în plină în campanie electorală, primarii primesc, la a doua rectificare, peste 1,16 miliarde lei, prin suplimentarea sumelor defalcate din TVA, la care se adaugă încă 1 miliard lei prin (PNDL) şi circa 100 de milioane lei pentru investiţii în cămine culturale şi săli de sport, prin tăierea cofinanţării fondurilor Uniunii Europene.
 
„Sumele alocate prin proiectul de rectificare bugetară sunt cu mult peste cele prevăzute la rectificările din 2013, când Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a primit circa 600 de milioane lei la prima rectificare, dar a pierdut peste 300 de milioane lei la a doua rectificare. De asemenea, anul trecut autorităţile locale au primit sume derizorii la rectificare, în principal pentru plata sumelor alocate persoanelor cu handicap.”, mai susţine deputatul Gheorghe Dragomir.
 
Preşedintele PNL Constanţa mai arată că se taie din fondul alocat pentru Educaţie, Cultură, Sănătate, domenii oricum subfinanţate în mod constant.
 
 „Nu cunosc o altă astfel de nemernicie care să fi avut loc în prag de alegeri. Aşa ceva n-am mai pomenit nici în cele mai proaste guverne. Pe acest guvern scrie MITĂ. Această rectificare nu este altceva decât jaf, hoţie şi mituirea primarilor. Eu nu spun că primăriile nu au nevoie de bani, dar nu aşa, nu cu preţul tăierii cofinanţării fondurilor Uniunii Europene. Trebuia ca taxa pe clădiri speciale să rămână la administraţiile locale, nu să fie aruncată la bugetul de stat ca apoi să se dea pomeni electorale primarilor în schimbul voturilor. Primarii ştiu cel mai bine ce proiecte sustenabile sunt necesare localităţii lor.”, declară deputatul Gheorghe Dragomir în comunicatul remis.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii