Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:42 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea de-a doua noapte de proteste la Chișinău Președintele Nicolae Timofti nu demisionează

ro

08 Sep, 2015 09:45 2214 Marime text
 
Protestele antiguvernamentale continuă în centrul Chișinăului, unde în noaptea de luni spre marți s-au aflat câteva sute de persoane, în majoritatea tineri, iar numărul corturilor instalate în așa-numitul orășel al „Demnității și Libertății” a crescut la 100, conform presei de peste Prut, informează Agerpres.

Luni seara, pe scena din fața clădirii executivului s-au perindat liderii unor ONG-uri și reprezentanții Platformei Civice „Demnitate și Adevăr” - o mișcare de opoziție creată de jurnaliști, politologi și militanți ai societății civile din Republica Moldova care militează împotriva corupției și pentru ca oficialii responsabili de 'jaful secolului' -  când din sistemul bancar al țării au dispărut, după diferite estimări, un miliard de dolari americani, ceea ce reprezintă cam jumătate din bugetul anual al țării la sfârșitul anului 2014 - să fie trași la răspundere.

În cea de-a doua noapte de protest, manifestanții păreau foarte bine organizați, ei amenajaseră două cantine, un punct medical și instalaseră două WC-uri ecologice.

Totodată, mișcarea colectează bani și produse alimentare pentru manifestanții rămași în piață. La ora actuală au fost colectate peste o 100.000 de lei moldovenești.

Protestele din Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău vor continua până când actuala guvernare va fi demisă, a declarat luni seara avocatul Andrei Năstase, unul din organizatorii protestului, la un post local de televiziune, informează IPN.



Sursa: Agerpres
Sursa foto: e-politic.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii