Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Iohannis despre Secţia specială pentru investigarea magistraţilor. „O anomalie”

ro

10 Jul, 2019 14:39 1045 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, miercuri, Executivului "să vină urgent" cu o iniţiativă legislativă care "va corecta" situaţia legată de Secţia specială pentru investigarea magistraţilor, pe care a numit-o "o anomalie", conform Agerpres.ro

"Guvernul să vină urgent cu iniţiativă legislativă care va corecta această anomalie", a spus el, la Palatul Cotroceni.


Întrebat care este următorul pas care trebuie făcut în contextul în care experţii GRECO insistă ca Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) să fie desfiinţată, fiind considerată o anomalie, Iohannis a afirmat că este de aceeaşi părere.

"Sunt de aceeaşi părere, am spus-o şi repet. Dar, nu prin ordonanţă de urgenţă, ci prin lege. Toată lumea a înţeles foarte bine că această secţie este o anomalie, nu trebuie să existe. În consecinţă, Guvernul să vină urgent cu o iniţativa legislativă care corectează această anomalie şi alte probleme în domeniu. Sigur, dezbaterea va avea loc în Parlament şi decizia este a Parlamentului şi nu a Guvernului, dar iniţiativa trebuie elaborată în Guvern", a adăugat şeful statului.


Klaus Iohannis a solicitat PSD, "în numele românilor", "să-şi revină" şi să corecteze legislaţia: "Să-şi revină PSD-ul şi să procedeze la corectarea legislaţiei pe care tot ei au stricat-o".

Rugat să comenteze disputa dintre ministrul Justiţiei şi şeful CSM pe tema numirii Adinei Florea în fruntea SIIJ, preşedintele a spus: "Cred că până la urmă lucrurile se vor lămuri. Amândouă doamnele sunt în CSM, îşi pot clarifica chestiunile acolo".

Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii