Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Franței a ajuns la Palatul Cotroceni. Ce îşi propune Emmanuel Macron

ro

24 Aug, 2017 14:32 1724 Marime text
În urmă cu puţin timp, în jurul orei 13.30, preşedintele Franţei Emmanuel Macron a sosit la Bucureşti, alături de soţia sa şi întreaga delegaţie, pentru a se întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Principalul obiectiv al vizitei lui Macron este reformarea directivei muncitorilor detașați.

Preşedintele francez Emmanuel Macron se întâlnește la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis. Cei doi vor avea o sesiune de convorbiri oficiale și o conferință de presă comună.

Ce îşi propune Emmanuel Macron

Emmanuel Macron vrea să găsească un compromis până la reuniunea privind reforma directivei detaşării, care este programată de preşedinţia estoniană a UE în luna octombrie.

Macron a iniţiat acest mini-turneu european în cursul căruia va întâlni 5 lideri regionali – din Austria, Cehia, Slovacia, România şi Bulgaria.

Franţa vrea să găsească un compromis privind durata detaşării întruncât vrea să plafoneze această durată la un an şi să se ia în calcul toate perioadele intermediare, inclusiv cele de sub trei luni, lucru care nu se face astăzi. Astfel, Parisul şi-ar dori ca totalul perioadelor de detaşare pentru un lucrător să nu depăşească 12 luni într-un răstimp de doi ani. Franţa vrea de asemenea să fie respectate condiţiile sociale şi plata. Pentru o aceeaşi muncă prestată, să existe un acelaşi salariu, indiferent de unde vine angajatul. În fine, francezii şi-ar dori o combatere mai eficientă a fraudei iar cei prinşi în culpă, să fie cu adevărat pedepsiţi. Acest ultim capitol ar fi pe cale de ameliorare, „schimburile şi cooperarea bilaterală fiind mai întărite de o vreme încoace” spun surse din anturajul prezidenţial, scrie RFI Romania.

Sursă foto: captură Digi24.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii