Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele COSR, Alin Petrache, a demisionat și cere dizolvarea Comitetului Executiv

ro

15 Aug, 2016 07:30 2178 Marime text
Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Alin Petrache, a anunțat că își va depune mandatul după Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, potrivit site-ului oficial al organizației, citat de România TV.
 
În comunicat, Petrache și-a prezentat scuzele pentru problemele cu echipamentul pe care le-au întâmpinat sportivii români la Rio: ”Privitor la calitatea slabă, îndoielnică a unora dintre echipamentele sportive ale Echipei Olimpice a României, îmi cer scuze în numele meu personal și al COSR, atât sportivilor care au avut de suferit, cât și opiniei publice”.
 
Petrache solicită în comunicat și dizolvarea Comitetului Executiv al COSR: ”Îmi voi depune mandatul Adunării Generale pentru ca analiza activității să nu fie blocată de niciun considerent ierarhic. Același lucru îl voi cere vicepreședintilor COSR și tuturor membrilor Comitetului Executiv”.
 
Șeful COSR și Carmen Trocan, șefa departamentului juridic, au plecat urgent la București, după ce s-a aflat că poliția a ridicat documente, dar și mostre de echipament de la COSR și din depozitele firmei Pax Creative, cea care a îmbrăcat lotul României la Rio.
 
Petrache și Lipă ar fi trebuit să organizeze vineri, la Rio, o conferință de presă prin care urmau să vorbească despre situația sportului românesc și despre prestația României la Jocurile Olimpice. Aceasta a fost însă anulată după ce sportivii români au câștigat primele medalii în Brazilia.
 
Președintele COSR, care va pleca astăzi la Rio, pentru a fi în continuare alături de sportivii români aflaţi în concurs, a avut cuvinte de mulțumire și pentru toți cei care au fost alături de delegația României la JO de la Rio, spectatori, radioascultători și telespectatori.
 
România are până acum patru medalii cucerite la Rio, aurul echipei feminine de spadă, argintul obținute de tenismenii Florin Mergea și Horia Tecău la dublu masculin, bronzul luat de Gabriel Sîncrăian la haltere (cat. 85 kg) și cel cucerit de canotoarele de la 8+1.
 
COMUNICATUL PREȘEDINTELUI COSR:
 
”1. Am venit astazi in tara pentru o urgenta medicala a unuia dintre copii, maine plec inapoi la Rio, unde voi fi in continuare alaturi de sportivii romani aflati in concurs.
 
2. Dupa Jocurile Olimpice vom analiza in cadrul Adunarii Generale a COSR toata activitatea de pregatire a sportivilor, rezultatele obtinute de fiecare federatie, de fiecare sportiv si responsabilitatea ce revine fiecaruia, inclusiv factorilor de conducere, atat din cadrul COSR, cat si al federatiilor si cluburilor sportive. Toata aceasta analiza si masurile ce vor fi decise vor fi prezentate transparent, deschis, opiniei publice prin intermediul media.
 
In calitate de presedinte al COSR, voi face ceea ce am anuntat inca de la inceputul anului, imi voi depune mandatul Adunarii Generale pentru ca analiza activitatii sa nu fie blocata de niciun considerent ierarhic.Acelasi lucru il voi cere vicepresedintilor COSR si tuturor membrilor Comitetului Executiv.
 
3. Privitor la calitatea slaba, indoielnica a unora dintre echipamentele sportive ale Echipei Olimpice a Romaniei, imi cer scuze in numele meu personal si al COSR, atat sportivilor care au avut de suferit, cat si opiniei publice. La intoarcerea in tara, dupa Jocurile Olimpice, vom demara o ancheta interna in cadrul COSR pentru a stabili cine se face vinovat si care sunt masurile luate, sanctiunile aplicate. Toti cei vinovati vor plati, indiferent de locul pe care il ocupa. Vom informa neintarziat opinia publica de rezultatele anchetei. COSR va pune in continuare la dispozitia organelor Statului toate datele si informatiile solicitate in acest caz.
 
4. Tin sa multumesc tuturor sportivilor romani aflati in intrecerea olimpica, este un fapt meritoriu ca s-au calificat indeplinind baremele olimpice. O mentiune pentru toti cei care si-au onorat participarea cu rezultate meritorii si recunostinta noastra pentru cei care au urcat pe podiumul olimpic. De asemenea, un gand bun, de multumire pentru toti membrii staffurilor tehnice, antrenori, medici, analisti, kinetoterapeuti. Victoriile sunt doar ale lor, ale sportivilor si ale celor care i-au pregatit.
 
5. Un cuvant de multumire pentru toti cei care au fost alaturi de noi, spectatori, radioascultatori si telespectatori. Am simtit inimile romanilor din tara si de pretutindeni, batand alaturi de Echipa Olimpica. Sportivii romani aflati in concurs in zilele ce urmeaza au nevoie de sprijinul nostru, al tuturor. Speram sa se ridice tricolorul pe catargul olimpic, sa auzim imnul national al Romaniei din nou la Rio. Hai Romania!”

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii