Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Comisiei Europene cere Balcanilor să renunțe la „politica permisului de trecere"

ro

25 Oct, 2015 08:06 1215 Marime text
Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a îndemnat țările din Balcani, în prima linie a crizei migranților, să renunțe la "politica permisului de trecere", potrivit unui interviu apărut în cotidianul german Bild, citat de AFP.
 
"Statele care se află de-a lungul rutei Balcanilor de Vest", devenită una dintre principalele căi de pătrundere a migranților spre Europa, "trebuie să vegheze la garantarea procedurilor și condițiilor de respectare a regulilor", a declarat Jean-Claude Juncker, scrie Agerpres.
 
Zece state membre ale UE (Austria, Bulgaria, Croația, Germania, Grecia, Olanda, România, Slovenia, Suedia și Ungaria), precum și Macedonia, Albania și Serbia sunt convocate și ar putea, printre altele, să își ia angajamentul de a înceta să mai permită trecerea refugiaților la vecinii lor fără o coordonare prealabilă, conform unui proiect de acord consultat de AFP.
 
Sâmbătă, trei țări din Balcani - Serbia, Bulgaria și România -, reunite la Sofia, au făcut să crească presiunea, avertizând că își vor închide granițele în fața migranților, dacă Germania va face același lucru.
 
Sursa foto: nasul.tv
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii