Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, reţinut de DNA (video)

ro

19 Feb, 2015 17:39 2748 Marime text
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost reţinut de procurorii DNA, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Şeful CJC a fost scos de mascaţi din sediul instituţiei, unde timp de aproximativ şapte ore au fost făcute percheziţii. La ieşirea din seidul CJC, Nicuşor Constantinescu a declarat că este pregătit şi că probabil va fi reţinut.

“Este o continuare a hărţuirii mele politice, a consiliului judeţean, a domnului primar Radu Mazăre, a prietenului meu Strutinskz Sorin. Sunt acuzat că am semnat nişte contracte cu televiziunea Soti Cable şi ziarul Telegraf, factori anchetaţi de procurorii DNA Bucureşti de acum doi ani de zile şi pentru acelaşi lucru sunt acuzat şi acum, abuz în serviciu presupun şi alte chestiuni de genul ăsta, similare. Acum am mandat de aducere la DNA Constanţa und emă voi duce să văd care sunt acuzaţiile exact. Voi vedea sce întâmplă. Probabil că voi fi reţinut. După cum mi-am luat bagajele la mine, sunt pregătit, am pempărşii la mine, am bagajul la mine şi ne vedem mâine la Tribunal”, a declarat şeful CJC la ieşirea din sediul CJC Constanţa.

Surse judiciare au precizat pentru Agerpres, că președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, ar fi plătit în mod nelegal peste cinci milioane de lei, reprezentând finanțări nerambursabile din fonduri publice, către diverse asociații, finanțarea și plățile fiind efectuate de către unitatea administrativ-teritorială a județului Constanța.

Sursele citate susțin că el ar fi cercetat de procurorii DNA pentru abuz în serviciu și conflict de interese. Conform surselor, plățile au fost efectuate în anul 2012, Nicușor Constantinescu fiind ajutat de un angajat al CJ Constanța, Cristian Bogdan Zgabercea, cunoscut ca un apropiat al acestuia.

Amintim că astăzi,  ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 19 locații situate în municipiul București și în județele: Constanța, Prahova și Sibiu, din care una este sediul unei instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și fundații.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • jetty 19 Feb, 2015 19:10 Amin amin amin