Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:22 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANI Președintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, în incompatibilitate

ro

17 Jun, 2015 09:31 1041 Marime text
 
Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, precum și săvârșirea infracțiunii de fals în declarații în formă continuată de către președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu.

Potrivit unui comunicat al ANI remis astăzi, Ion Călinoiu s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât a deținut simultan cu funcția de președinte al CJ Gorj următoarele calități: expert pe termen scurt în cadrul Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, în perioada 1 septembrie — 15 decembrie 2012; expert pe termen scurt — expert comitetul local de dezvoltare a parteneriatului social/expert consorțiul regional Sud-Vest Oltenia la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, în perioada 1 iunie—31 iulie 2013.

ANI susține că Ion Călinoiu a încălcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/ 2003, potrivit cărora: "Funcția de (...) președinte (...) al consiliului județean este incompatibilă cu: (...) orice alte (...) activități remunerate, în țară (...) cu excepția funcției de cadru didactic sau a funcțiilor în cadrul unor asociații, fundații sau alte organizații neguvernamentale".

De asemenea, Ion Călinoiu nu a menționat în declarațiile de avere depuse la datele de 11 iunie 2013 și 12 iunie 2014 veniturile obținute în baza contractelor încheiate cu Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic și Inspectoratul Școlar Județean Gorj.

În acest sens, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 326 din Codul penal al României, cu aplicarea art. 35*, alin. (1) din Codul penal al României.Sursa: Agerpres
Sursa foto: Ziare.com

Ti-a placut articolul?

Comentarii