Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele CJ Braşov, Aristotel Câncescu “Din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov nu m-am îmbogăţit cu niciun leu“

ro

08 Oct, 2014 12:12 1945 Marime text
Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Câncescu, a afirmat miercuri, într-o conferinţă de presă, ca din aceasta funcţie nu s-a îmbogăţit cu niciun leu, iar sumele care apar în declaraţia sa de avere provin din vânzarea a 33 de licenţe audiovizuale ale reţelei Mix pe care o deţinea.

Potrivit Hotnews.ro, Aristotel Câncescu a declarat în conferinţa de presă susţinută la sediul CJ că „vreau să clarific câteva lucruri pentru că am văzut şi eu presa, cât şi comentariile făcute pe posturile TV, mai ales că simt nevoia să clarific nişte lucruri. În primul rând, pe cauza respectivă a apărut foarte mult mediatizat firmele de casă a lui Câncescu. Cele două firme, Gotic SA şi Ramb Sistem SRL, nu au mai câştigat de patru ani niciun contract cu Consiliul Judeţean şi, pe chestiunea asta, altceva nu mai am de comentat. Au fost comentarii faţă de averea mea. Vreau să vă spun că din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov nu m-am îmbogăţit cu niciun leu. Banii pe care îi am în conturi sunt bani pe care-i găsiţi şi în declaraţia de avere şi cu toţii provin din vânzarea unor frecvente. Ştiti cu toţii că am deţinut reţeaua naţională Mix pe care am vândut-o în anul 2007. Am contractul de vânzare pentru cele 33 de licenţe vîndute cu suma de cinci milioane de euro. În acelaşi timp, am virat la stat aproximativ 900.000 de euro reprezentând impozitul de 16% aşa cum prevede legea. Nu numai că am luat, dar am şi virat la stat“.

Presedintele CJ Brasov a spus că la Râşnov deţine două case din lemn, una de barne şi una din scândură, două grajduri, o fermă în care creşte găini, curci, fazani, lebede, nişte căprioare, totul deţinute legal.

Aristotel Câncescu se află la al patrulea mandat în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov. El va fi cercetat în libertate, sub control judiciar. Aristotel Câncescu este acuzat că a primit mită un teren de tenis la reşedinţa sa din Râşnov pentru a acorda două contracte publice, acesta folosea un post local TV ca paravan pentru a primit mita.

Sursa: hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii