Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din zona Munteniei vizitează Constanţa

ro

19 Jul, 2012 17:49 2052 Marime text

Până pe 11 august 2012, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea "Viile Noi" din Constanţa (Strada Ion Ursu, Nr.72) organizează în fiecare vineri şi sâmbătă programe destinate unei mai bune cunoaşteri a practicilor şi convingerilor credincioşilor adventişti. Programele au scop informativ. "Biserica Viile Noi este prima Biserică Adventistă de Ziua a Şaptea din Dobrogea şi a doua de pe teritoriul României fiind un reper important pentru istoria adventismului din România. Prin acest proiect dorim să oferim posibilitatea constănţenilor sau celor veniţi pe litoral să ne cunoască în mod nemijlocit. Ideea centrală este de a arăta anumite aspecte comune şi de a vorbi despre Dumnezeu şi despre lucrurile care unesc şi înalţă sufletul" a declarat pastorul Robert Georgescu.

Invitatul special al acestui sfârşit de săptămână este pastorul Georgel Pîrlitu, preşedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din regiunea Munteniei (echivalentul Mitropolitului în Biserica Ortodoxă). Vineri, începând cu ora 20.00, domnia sa va discuta în cadrul seminarului „Iov, omul cu o viaţă de înger" despre patru caracteristici duhovniceşti ale lui Iov (om neprihănit, curat la suflet, temător de Dumnezeu, se abate de la rău) şi pe care fiecare om este îndemnat să şi le însuşească. Sâmbătă, începând cu ora 11.00, pastorul Georgel Pîrlitu va conduce Cina Domnului, un serviciu religios special de împărtăşire cu simbolurile sfinte ale trupului şi sângelui Mântuitorului, amintind de gestul acestuia înainte de a fi crucificat. Subiectul predicii cu această ocazie se va axa pe cuvintele rostite de Isus primilor creştini "Voi sunteţi lumina lumii" şi va avea ca mesaj principal influenţa creştinului în biserică şi în societate. În după-amiza zilei de sâmbătă, începând cu ora 18.00, constănţenii sunt invitaţi la concert. Programul muzical, împletit cu poezii creştine, va fi susţinut de Fanfara Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din Topraisar şi de corul acesteia, cele două formaţii fiind cunoscute prin intermediul concertelor susţinute de-a lungul timpului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • crestin 21 Jul, 2012 17:49 TOTI SUNT NISTE PREFACUTI. AM VENIT SI EU O DATA SI NU MA BAGAT NIMENI IN SEAMA
  • Serban 20 Jul, 2012 10:05 Voi sunteti lumina lumii - bine ar fi ca noi crestinii din zona aceasta sa luam in serios aceste cuvinte.