Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Băsescu participă mâine la Reuniunea Diplomaţiei Române

ro

03 Sep, 2012 21:36 1176 Marime text

Presedintele Traian Basescu va participa, mâine, de la ora 11.00, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane, la Palatul Cotroceni, informeaza Administratia Prezidentiala.

De la ora 13.00, presedintele il va primi la Cotroceni pe ambasadorul Lamberto Zannier, secretarul general al OSCE.

De la ora 14.00, el ii va primi la Cotroceni pe mai multi ambasadori romani, urmand ca de la 15.00 sa primeasca o delegatie a companiilor Exxon Mobil și OMV - Petrom.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizeaza, in perioada 3-6 septembrie, Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane, la care secretarul general OSCE, Lamberto Zannier, ministrul Afacerilor Externe al Georgiei, Grigol Vashadze, si ministrul Justitiei din Republica Moldova, Oleg Efrim, vor fi invitati de onoare, informeaza Agerpres.

Potrivit MAE, reuniunea, desfasurata sub tematica "Diplomatia Romana dupa 150 de ani - viziune si perspective 2020", ofera cadrul realizarii unui bilant al activitatii Ministerului Afacerilor Externe, analizarii provocarilor carora Romania trebuie sa le faca fata in viitor, precum si stabilirii principalelor directii de actiune in activitatea diplomatica pe termen scurt si mediu.

"Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane este un eveniment cu traditie al MAE iar anul acesta are o insemnatate deosebita datorita marcarii a 150 de ani de la infiintarea ministerului. Aniversarea punerii bazelor diplomatiei moderne reprezinta un bun prilej de reflectie asupra virtutilor unirii fortelor pentru a servi interesul national si pentru a promova o imagine credibila si coerenta a Romaniei fata de partenerii externi", subliniaza ministrul de Externe, Titus Corlatean.

Pe perioada reuniunii, diplomatii romani vor participa si la o serie de sesiuni de lucru pe teme de actualitate, precum diplomatia economica, fiind organizata inclusiv o intalnire de lucru cu oamenii de afaceri, prioritatile strategice europene, vecinatatea estica, mize si proiectii de securitate, relatiile cu statele din Asia-Pacific, America Latina, Africa si Orientul Mijlociu, comunicarea si diplomatia publica sau asistenta pentru romanii din strainatate si servicii consulare.

Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13151393-presedintele-traian-basescu-participa-marti-reuniunea-diplomatiei-romane.htm

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii