Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele a semnat General din SRI avansat la gradul de general maior cu două stele la trecerea în rezervă

ro

05 Nov, 2020 04:55 5830 Marime text
  • Generalul de brigadă cu o stea Scornea Constantin Dorel se înaintează în gradul de general-maior cu două stele și trece în rezervă cu noul grad

În Monitorul Oficial al României Partea I numărul 1029 din 4 noiembrie a fost publicat Decretul nr. 840 din 4 noiembrie 2020 privind înaintarea în gradul de general-maior cu două stele, la trecerea în rezervă, a unui general de brigadă cu o stea din Serviciul Român de Informații.
 
Astfel, potrivit actului normativ la care facem referire „În temeiul prevederilor art. 94 lit. b) și ale art. 100 din Constituția României, republicată, ale Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale Legii nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, cu modificările ulterioare, având în vedere propunerea directorului Serviciului Român de Informații și Hotărârea Consiliului Suprem de Apărare a Țării nr. 123/2020, Președintele României d e c r e t e a z ă:

Domnul general de brigadă cu o stea Scornea Constantin Dorel se înaintează în gradul de general-maior cu două stele și trece în rezervă cu noul grad”.

Decretul este semnat de președintele României Klaus Werner Iohannis și contrasemnat de primul ministru Ludovic Orban.
 
Dorel Scornea a fost Șeful Direcției generale financiar-contabil din SRI.  
 
A fost avansat de la gradul de colonel la cel de general de brigadă, la 31 martie 2009 prin decret semnat de președintele României de atunci Traian Băsescu.
 
Odată cu el au mai fost avansați atunci la gradul de general de brigada cu o stea Popescu Adrian, Cozma Sorin-Gabriel, Puiu Gheorghe, Enescu Marian, si Gheorghe Laurian, toți din SRI.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii