Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:17 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Presa maghiară acuză România ar trebui să recunoască adevărata etnie a Simonei Halep

ro

11 Jun, 2014 20:32 6071 Marime text
Cuvinte de laudă, dar și critici au apărut în ultima perioadă, odată cu succesul pe care Simona Halep l-a înregistrat la Roland Garros. Cu privire la sportiva de 22 de ani din Constanța, presa maghiară a lansat un mesaj dur.

Într-un articol intitulat „Situația ciudată a noului star al României", jurnalistii de la site-ul Nol.hu afirmă că Simonei Halep nu îi este recunoscută adevarata etnie, cea aromână, scrie Ziare.com.

„Noul star internațional de tenis al României, Simona Halep, este membru al comunității aromane, pe care România nu o recunoaște ca fiind o minoritate. În timp ce Europa începe să reconsidere imaginea României multumiță Simonei Halep, acasă, din mândrie națională, se neagă existența etniei din care Halep face parte", scrie Nol.hu, citat de Ziare.com.

În articol se vorbește și despre tatăl sportivei, care a afirmat că Simona este mândră de etnia sa. 

„Stere Halep a spus într-un interviu că fiica sa preferă mâncarea tradiționala aromână, ascultă muzică macedonească și este fidelă obiceiurilor și traditiilor aromanilor", a mai notat Nol.hu.

Publicația maghiară susține că aromânii întâmpină mari probleme în România.

„România nu recunoaște oficial această minoritate și nici nu le oferă locuri în comisiile parlamentare. Istoricii, lingviștii și politicienii cred că limba aromâna este, de fapt, un dialect al limbii române", se arată pe site-ul maghiar.

Sursă foto: www.fanatik.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anonim 20 Nov, 2015 16:06 De 10 ani Maghiarii calca Romanii in picioare! Din pacate romanii sunt prea prosti sa-si dea seama de asta.