Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Presa internațională a comentat astăzi reținerea lui Sorin Oprescu

ro

06 Sep, 2015 16:40 987 Marime text
 
Despre reţinerea primarului Capitalei, Sorin Oprescu a scris astăzi chiar și presa internaţională.
 
„Procurorii anticorupţie din România l-au reţinut de influentul primar al Bucureştiului sub suspiciunea de luare de mită în valoare de 25.000 de euro (28.000 de dolari)” scrie New York Times, citat de b1.ro.
 
Și agenţia de ştiri bulgară Novinite, a comentat astăzi reţinerea primarului Sorin Oprescu.
 
„Primarul se află în custodia autorităţilor de sâmbătă noapte. Procurorii DNA au cerut un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, pe motiv că în perioada 2013-2015, primarul a făcut parte dintr-un grup organizat care cerea mită companiilor care doreau să construiască în Capitală. Primarul păstra în jur de 10% din profit pentru el, în timp ce majoritatea profitului (60%) generat de firme se ducea în buzunarele membrilor din cercul său privat. Grupul, din care se spune că face parte Oprescu, s-ar fi folosit de influenţa sa asupra anumitor instituţii pentru a facilita demersurile companiilor. Oprescu este primarul Bucureştiului din 2008. El nu a comentat încă asupra evenimentelor. În momentul de faţă. Oprescu este în topul listei de politicieni reţinuţi de DNA în timpul mandatului”, a relatat agenţia de ştiri bulgară.
 
Sorin Oprescu a fost reţinut de procurorii DNA, noaptea trecută. Primarul a fost prins asupra sa cu bani marcaţi. Acesta ar fi primit mită 25.000 de euro.


Sursa foto: timp.md
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii