Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:51 27 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preotul care a fost alături de victimele de Colectiv, în noaptea tragediei, a povestit experienţa sa

ro

01 Dec, 2015 11:49 558 Marime text
Vasile Bîrleanu, preotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, a mers la clubul Colectiv în noaptea tragediei şi s-a rugat pentru liniştea celor care şi-au dat ultima suflare, dar a rostit o rugăciune şi pentru cei care erau răniţi.
 
Părintele a povestit pentru România TV experienţa trăită în acele clipe de groază. „Fac înmormântări de ani de zile, dar ce am văzut acolo a fost terifiant. Nimănui nu-i doresc să vadă aşa ceva. Mulţi fraţi de-ai noştri întinşi pe caldarâm.
 
Duminică de duminică îi pomenim pe cei adormiţi şi pe cei vii la slujba de liturghie. Iar duminica vin părinţi, ai căror copii au fost acolo suferinzi şi vin aici şi se roagă cu noi, la Sfânta Biserică. Cei care fac aceste cluburi să se gândească nu numai la legea profitului. Asta nu e legea iubirii aproapelui. Să se gândească la cei care vor intra şi în caz de ceva, să salveze. E păcat să ne gândim doar la partea financiară. Şi din această cauză, renunţăm la suflet. Din păcate, aici s-a ajuns. În primul rând, pentru cei răniţi să ne rugăm pentru ei şi dacă putem ajuta şi material şi spiritual, cu cea mai mare plăcere Biserica împreună cu ISU o face. Pentru cei adormiţi, ne rugăm pentru ei, să le uşureze sentinţa. Dumnezeu l-a făcut pe om cu libertate şi raţiune. Acel lucru s-a făcut prin raţiunea cuiva.
 
Rana aceasta se va vindeca foarte greu, mai ales pentru părinţi. Pentru cei implicaţi va fi foarte greu. Orice rană se vindecă mai greu pentru familii, pentru cei care au pierdut pe cineva drag şi cei care au pe cineva în spital. Din exterior, noi uităm foarte repede . Din interior, trauma va dura. Îşi vor aduce aminte de ei acolo, că nu mai au prezenţa lor fizică acolo, durerea va exista permanent. Rana greu va fi cicatrizată, însă cu rugăciune putem alina şi îi putem ajuta pe cei care au adormit. Să fie puternici! Cu Dumnezeu mergem înainte!", a spus preotul Vasile Bîrleanu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii