Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:19 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premiu al Fundaţiei Culturale „Magazin Istoric", pentru Universitatea Ovidius

ro

27 Apr, 2012 18:51 1226 Marime text

Miercuri, 25 aprilie 2012, a avut loc decernarea premiilor Fundaţiei Culturale „Magazin Istoric", devenite o tradiţie în lumea academică şi culturală naţională, aceastea fiind acordate începând cu anul 1993.

În 2012, Premiul „Eudoxiu Hurmuzachi" a fost acordat lucrării România -Turcia. Relaţii diplomatice, 1923-1938, apărută la Editura Cavallioti, în anul 2011. Ne referim la un volum de documente diplomatice, care vizează raporturile dintre cele două ţări, realizare care reprezintă o premieră în ansamblul istoriografiei acestei teme.

Lucrarea a fost întocmită de un colectiv de autori (Dumitru Preda, Alexandru Ghișa, Andrei Nicolăescu, Ionuț Cojocaru, Dragoș Preda), precum şi Emanuel Plopeanu, decanul Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice, din cadrul Universităţii „Ovidius" din Constanţa.

Lucrarea a fost lansată și la Constanța, în cadrul celei de-a IV-a Sesiuni naționale a Asociației „Dobrogea - Istorie și Civilizație", desfășurată în luna noiembrie 2011. Acest eveniment editorial a fost onorat de prezența Consulului General al Republicii Turcia la Constanța, Füsun Aramaz.

Premiul „Eudoxiu Hurmuzachi" reprezintă o confirmare a importanţei demersului ştiinţific menţionat şi, în acelaşi timp, o motivaţie pentru continuarea acestuia, prin realizarea de noi contribuţii pe tema raporturilor speciale care au existat şi se manifestă în continuare între cele două ţări riverane Mării Negre.

Festivitatea de premiere a Fundaţiei Culturale „Magazin Istoric" a fost găzduită cu generozitate de Banca Naţională a României, ocazie cu care s-a desfăşurat şi simpozionul „Marea criză economică din 1929-1933", la care au susținut comunicări personalităţi din domeniul istoriei şi economiei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii