Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:56 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Viorica Dăncilă, întrevedere cu președintele Republicii Macedonia, Gjorge Ivanov

ro

27 Jul, 2018 18:12 1167 Marime text
În cadrul vizitei oficiale la Skopje, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu președintele Republicii Macedonia, Gjorge Ivanov, transmite Biroul de Presă al Guvernului României. 
 
Cei doi demnitari au discutat despre nivelul actual al relațiilor bilaterale și au agreat să continue demersurile pentru consolidarea dialogului bilateral, inclusiv pe tema cooperării economice, acolo unde există un mare potențial.
 

”În cadrul primirii la președintele Republicii Macedonia, prim-ministrul român a adresat felicitări pentru progresele realizate de Skopje în procesele de integrare europeană și euro-atlantică, obiective majore transpartinice de politică externă ale Macedoniei. Premierul Viorica Dăncilă a subliniat importanța pe care viitoarea Președinție română a Consiliului UE o va acorda continuării politicii de extindere a UE și a menționat necesitatea ca toate forțele politice să îşi asume un rol constructiv în adoptarea și implementarea reformelor pentru a putea utiliza oportunitatea oferită prin ultimele Concluzii ale Consiliului UE, respectiv pentru a îndeplini condiționalitățile necesare începerii negocierilor de aderare la finalul primului semestru din 2019” - transmite Biroul de Presă al Guvernului României.

 
În cadrul întrevederii, prim-ministrul Viorica Dăncilă a reamintit disponibilitatea României de a acorda asistență în procesul de negociere cu UE și de aderare la NATO, având în vedere experiența relevantă a României în aceste demersuri.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii