Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorica Dăncilă, discuţii cu președintele BERD despre dezvoltarea și modernizarea spitalelor din România și proiecte de infrastructură

ro

17 Sep, 2018 19:17 1170 Marime text
Prim-ministrul Viorica Dăncilă a discutat astăzi, la Palatul Victoria, cu o delegație condusă de președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție şi Dezvoltare (BERD), Suma Chakrabarti, despre oportunitatea cooperării viitoare cu această instituție financiară în dezvoltarea și modernizarea rețelei de spitale din România și finanțarea infrastructurii.

La întrevedere au participat ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, și viceprim-ministrul Viorel Ștefan.

După o trecere în revistă a activității BERD în România, discuțiile au vizat parteneriatul public privat, internaționalizarea companiilor românești, implicarea BERD în structurarea și operaționalizarea viitorului Fond Suveran, precum și perspectivele înființării unei Bănci de Dezvoltare.

Partea română și-a exprimat sprijinul față de implicarea BERD în toate inițiativele de interconectare europeană, inclusiv cele care fac obiectul discuțiilor de la Summit-ul Inițiativa celor 3 Mări, care are loc la București.

”Susținem inițiativele Uniunii Europene în principalele dosare care vizează activitatea BERD și din perspectiva apropiată a asumării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene”, a subliniat premierul Viorica Dăncilă.


Oficialii români au apreciat totodată eforturile BERD din ultimii ani pentru realizarea interconectărilor energetice dintre UE/România și Republica Moldova, precum și sprijinul acordat autorităților financiar-bancare moldovene, în restructurarea sistemului bancar. ”În acest sens, vom susține în continuare eforturile Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană”, a declarat, la rândul său, ministrul Eugen Teodorovici, în calitatea sa de Guvernator al României la BERD.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii