Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat aviz negativ pentru urmărirea penală a premierului Victor Ponta

ro

08 Jun, 2015 16:00 1166 Marime text
 
Victor Ponta este suspect de infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat, între 2007 şi 2008. Premierul a fost chemat, pe 5 iunie, la sediul DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile.

UPDATE


Comisia juridică a respins, cu 18 voturi din 27, avizul cerut de procurori pentru urmărirea penală a prim-ministrului. Avizul este însă doar consultativ, decizia finală aparţinând plenului Camerei Deputaţilor.
 
DNA a anunțat vineri că procurorii au dispus începerea urmăririi penale față de premierul Victor Ponta, la data faptelor avocat, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în dosarul de corupție de la companiile energetice Turceni și Rovinari privind încheierea unor contracte de asistență juridică.
 
În aceeași cauză, procurorii au constatat că se impune continuarea urmăririi penale față de Victor Ponta și sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată, fapte aflate în legătură cu funcția sa de prim-ministru.
 
"Prin urmare, în conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al DNA inițiază procedura de sesizare a Camerei Deputaților, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față Ponta Victor-Viorel, deputat, care în perioada în care se presupune că a săvârșit infracțiunile de conflict de interese a îndeplinit funcția de prim-ministru", se arată într-un comunicat al DNA.
 
Duminică, Victor Ponta a reiterat faptul că nu va demisiona şi că este decis să-şi dovedească nevinovăţia în faţa acuzaţiilor DNA. Mai mult, premierul a precizat că va contesta ordonanţa DNA prin care devine suspect în dosarul lui Dan Şova.
 
"Nu am de ce să vin cu avocat. Vin, îmi spun punctul de vedere. Colegii mei vor face un raport şi mâine să fie votul în plen. Nu vreau să tergiversăm lucrurile", a declarat Victor Ponta, la Palatul Parlamentului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii