Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul turc Ahmet Davutoglu anunță eșecul negocierilor cu privire la formarea unui nou guvern

ro

17 Aug, 2015 22:11 959 Marime text
Partidul naționalist turc MHP a refuzat din nou participarea într-o alianță de guvernare, fapt care închide orice posibilitate de a se forma un guvern de coaliție în urma alegerilor de pe 7 iunie, a anunțat, astăzi, premierul în exercițiu Ahmet Davutoglu, membru al Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP), din care face parte și președintele Recep Tayyip Erdogan, transmit agențiile AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Amintim că, săptămâna trecută, au eșuat și negocierile dintre AKP și cel mai mare partid de opoziție, Partidul Republican al Poporului (CHP), a doua forță în Parlamentul rezultat în urma scrutinului de pe 7 iunie. Potrivit Constituției, partidele mai au timp până pe data de 23 august să ajungă la o formulă de compromis pentru a evita anticipatele.

Dacă nu se va ajunge la o înţelegere, Erdogan va putea să desemneze un premier care să constituie un executiv provizoriu în care cele patru partide parlamentare vor fi reprezentate în mod paritar, guvern ce va conduce țara până la alegerile anticipate ce ar urma să se desfășoare în toamnă.

Sursa: Agerpres
Sursa foto: www.buzzquotes.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii