Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:07 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Dacian Cioloş, comentator pe blogul unui jurnalist

ro

13 Feb, 2016 17:33 1918 Marime text
 
Premierul Dacian Cioloş a fost deranjat de un articol publicat de jurnalistul Ion Cristoiu pe blogul personal. După ce a postat un comentariu în subsolul articolului, premierul l-a şi sunat pe jurnalist în cursul zilei de astăzi.
 
„Sîmbătă, 13 februarie 2016, ora 14.45. Sunt la Găgești (...). Sună telefonul. Număr necunoscut. Răspund, convins că e vorba de vreo fătucă de la vreo televiziune de știri care-mi va spune să intervin în direct pentru a mă pronunța asupra unui eveniment despre care n-am încă habar. Nu e o fătucă. E chiar Dacian Cioloș. E prima oară în viața mea cînd discut la telefon cu Dacian Cioloș.
 
Vrea să mă lămurească asupra faptului c-am greșit scriind pe cristoiublog.ro că demiterea lui Gelu Diaconu a fost urmarea unui joc între domnia sa și Binomul SRI-DNA. Îi răspund c-așa mi-a lăsat impresia prin cele spuse la conferința de presă de joi, 12 februarie 2016 despre întîlnirea sa de luni cu Gelu Diaconu. E supărat c-am scris despre oportunismul presupus în momentul cînd s-a pus problema rămînerii în postul de comisar. Despre prima lămurire îi spun c-a fost nițel confuz în conferința de presă, pe baza căreia am formulat eu suspiciunea. Că ar fi o soluție ca domnia sa să scrie pe Facebook cele spuse mie la telefon, iar eu le voi publica în numele dreptului la replică. Despre a doua chestiune nu-i spun nimic, deoarece m-am bazat pe declarația publică a lui Traian Băsescu despre împrejurarea de la Comisia Europeană.
 
La prima chestiune, Dacian Cioloș îmi spune că mi-a răspuns într-un comentariu pe cristoiublog.ro. Sunt surprins, deoarece n-am citit comentariile la noul meu text. După încheierea convorbirii, deschid blogul. Într-adevăr, Dacian Cioloș mi-a răspuns printr-o postare. Mai mult, cititorii mei au sesizat postarea sa și, drept urmare, s-a încins o discuție", a scris jurnalistul pe blog.
 
Apoi, Cristoiu a publicat şi comentariul premierului: „Domnule Cristoiu, in cazul in care realitatea este mai importanta decat speculatia, luni cand m-am intalnit cu domnul Diaconu pentru a discuta despre activitatea ANAF, in contextul discutiei, DANSUL a fost cel care, pentru diferite motive care nu au nimic de-a face cu ceea ce s-a intamplat miercuri, s-a aratat dispus sa demisioneze, si EU i-am spus sa continue activitatea acolo unde este. Asta in cazul in care chiar intereseaza adevarul. Domnul Diaconu poate sa confirme acest lucru. Probabil insa, ca speculatia este mai interesanta din punct de vedere intelectual, decat realitatea. Daca m-ati fi intrebat, v-as fi spus cum stau lucrurile. Cat despre oportunismul cu postul de comisar, v-ati interesat vreodata cu adevarat cum stau lucrurile?"
 
Sursa foto: hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii