Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră româno-franceză în Marea Neagră Nava franceză „FS Marne”, escală în Portul Constanţa (galerie foto)

ro

23 Jul, 2018 14:54 2252 Marime text
Nava franceză de comandament și aprovizionare „FS Marne” face o escală de patru zile, în perioada 21-24 iulie 2018, în Portul Constanța.

Nava a participat la exercițiul BREEZE 18, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei, și a executat o manevră de reaprovizionare pe mare împreună cu Fregata „Regele Ferdinand”, aceasta fiind prima manevră de transfer combustibil AVCAT (pentru elicopterul Puma Naval) realizată în Marea Neagră cu o navă a Forțelor Navale Române. Realizarea transferului de motorină și de combustibil AVCAT pe mare între cele două nave militare a avut la bază procedurile standard NATO de operare pentru aceste situații și s-a desfășurat în condiții de siguranță maximă, demonstrând încă o dată profesionalismul ridicat al militarilor din Forțele Navale și operabilitatea acestora cu partenerii din Alianța Nord-Atlantică, precizează Forţele Navale Române.

În timpul escalei de la Constanța, o delegație militară franceză se va întâlni cu reprezentanții conducerii Statului Major al Forțelor Navale, ocazie cu care vor fi discutate aspecte legate de dezvoltarea relațiilor militare româno-franceze prin participarea la diferite exerciții în Marea Neagră.

După plecarea din Portul Constanța, miercuri, 25 iulie, Dragorul Maritim „Lt. Dimitrie Nicolescu” (DM-29) va desfășura un exercițiu în comun cu nava de comandament și aprovizionare „FS Marne” (A-630).
    
Noul mediu de securitate imprevizibil de la Marea Neagră, cu provocări și amenințări, stimulează dezvoltarea măsurilor de întărire a securității colective a Alianței Nord-Atlantice, prin desfășurarea a numeroase exerciții pe mare de către marinarii militari români și partenerii NATO, pentru asigurarea unei prezențe de forțe robuste, la granița sudică și estică a spaţiului euro-atlantic.

Fregata „Regele Ferdinand” și Dragorul Maritim „Lt. Lupu Dinescu” își continuă, în Marea Neagră, activitățile din cadrul grupărilor NATO din care fac parte, având misiuni de supraveghere maritimă, precum și numeroase exerciții în comun cu celelalte cinci nave partenere.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • David 25 Jul, 2018 11:42 Franta este cel mai de incredere partener al Romaniei si ne poate ajuta cu tehnologie si cu experienta dobandita in lupta pe mare. Avem nevoie de asa ceva!