Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră în România ANM instituie cod roşu de zăpadă şi viscol

ro

26 Jan, 2014 13:20 2893 Marime text
COD ROŞU Directorul ANM, Ion Sandu, a declarat în cadrul comandamentului de iarnă de la Guvern că se va institui COD ROŞU pentru mai multe judeţe din ţară.

Directorul ANM, Ion Sandu, a declarat în cadrul comandamentului de iarnă de la Guvern că se va institui COD ROŞU pentru mai multe judeţe din ţară.

"În jurul orei 15 se întrunesc cele trei condiţii de emitere COD ROŞU pentru judeţele Buzău, nordul Brăilei şi sudul Vrancei. Codul roşu intră în vigoare la ora 15 şi se va încheia la ora 21.00", a spus Sandu.

Potrivit ANM, CODUL ROŞU se instituie atunci când sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate foarte mare (vant, ploi abundente, descarcari electrice, grindina, canicula, ger). Exista risc de viituri majore.

ANM: Intervalul 25 ianuarie, ora 19:00 – 26 ianuarie, ora 22

COD PORTOCALIUÎn intervalul menţionat, viscolul puternic va continua în cea mai mare parte a Munteniei şi Dobrogei, în sudul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură. În aceste regiuni, dar cu precădere în judeţele Buzău, Brăila, Vrancea şi Ialomiţa, viteza vântului la rafală va depăşi temporar 70...80 km/h, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m. În sud-estul Dobrogei, mai ales la începutul intervalului, vor mai fi ploi şi lapoviţe, moderate cantitativ şi izolat se va depune polei.

COD GALBEN În intervalul menţionat, în Oltenia, vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei şi jumătatea nordică a Moldovei va ninge, dar viteza vântului la rafală va fi de până la 45...50 km/h.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii