Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prelungirea cu o săptămână a vacanţei de iarnă pentru elevi este considerată benefică

ro

13 Sep, 2015 23:58 1624 Marime text
Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) sunt de părere că prelungirea cu o săptămână a vacanţei de iarnă şi amânarea cu o săptămână a încheierii cursurilor din anul şcolar 2015-2016 este o măsură benefică atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice.
 
Sindicaliștii FSLI, care are aproape 180.000 de membri şi apără drepturile şi interesele a 62% dintre salariaţii sistemului de învăţământ preuniversitar, măsura luată de Ministerul Educaţiei de a schimba structura anului şcolar este una justă, chiar dacă a fost luată cu întârziere.
 
Preşedintele FSLI, Simion Hancescu, a arătat, într-un comunicat de presă, că "prelungirea cu o săptămână a vacanţei de iarnă este benefică şi din alt punct de vedere. Această măsură conduce şi la o economie importantă, pe care statul român o face la cheltuielile privind încălzirea spaţiilor şcolare şi iluminarea acestora".
 
Şi Consiliul Naţional al Elevilor a susţinut vacanţa de iarnă de trei săptămâni, având în vedere că până acum cursurile erau reluate imediat după sărbătorile de iarnă, când nu-şi demonstrau randamentul şi consideră că data de la care să înceapă vacanţa de vară trebuie să rămână în discuţie. În opinia Consiliului Elevilor, o vacanţă de iarnă de trei săptămâni aduce şi un fond suplimentar bugetului şcolilor, nefiind necesară încălzirea acestora, fond care poate fi utilizat în alte investiţii în beneficiul elevilor şi al şcolii.
 
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus astăzi, în videoconferinţa cu şefii inspectoratelor şcolare, că modificările din structura anului şcolar 2015-2016 au fost discutate cu sindicatele din învăţământul preuniversitar, fiind agreate şi susţinute şi de Consiliul Naţional al Elevilor. Cîmpeanu a precizat că stabilirea zilei de 11 ianuarie 2016 ca dată de reluare a cursurilor primului semestru, după încheierea vacanţei de iarnă, vizează exclusiv interesul direct al tuturor actorilor din sistem, respectiv elevi, profesori şi părinţi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii