Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:12 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preluarea mandatului de către Klaus Iohannis, în imagini

ro

21 Dec, 2014 19:11 1078 Marime text
Klaus Iohannis, cel de-al patrulea președinte al României după 1989 a spus că își dorește ca la finalul mandatului său România să fie spațiul unei alte stări de spirit, al unui alt climat social, unde să fie prezente stabilitatea, aprecierea valorii și calmul.
 
În plus, președintele Iohannis a arătat că dorește o schimbare profundă a țării, astfel încât România să iasă din zona senzaționalului și a spectacolului. De asemenea, el a arătat că lupta împotriva corupției trebuie continuată, pentru că nu există o altă cale pentru România decât aceea a unei țări eliberate de corupție.
 
Noul șef al statului a propus un "consens național" pentru a sprijini integrarea efectivă a Republicii Moldova în Uniunea Europeană și un consens al partidelor parlamentare pentru menținerea pe termen lung a bugetului Apărării la cel puțin 2% din PIB, precizând că în primele șase luni ale mandatului va prezenta strategia națională de apărare.
 
După depunerea jurământului în Parlament, Klaus Iohannis a mers la Palatul Cotroceni împreună cu soția sa, Carmen, unde a fost primit cu onoruri militare. Într-o zi care a debutat cu ploaie, chiar în momentul în care Iohannis a urcat pe podiumul amenajat pentru a primi onorul gărzii de onoare a apărut soarele.
 
La intrarea în palat, cei doi au fost primiți de Traian Băsescu și soția sa, Maria.
 
A urmat ceremonia predării colanului, la care au participat și viitorii consilieri ai lui Iohannis și echipa lui Băsescu.

Citește și ZI ISTORICĂ. NOUL PREŞEDINTE AL ROMÂNIEI A PRIMIT MANDATUL DE LA TRAIAN BĂSESCU

Sursa: agerpres.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii