Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:31 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prejudiciu-peste un milion de euro DIICOT Constanţa face percheziţii

ro

28 Aug, 2013 12:54 3179 Marime text

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Porturi Maritime,  efectuează, azi, un număr de 8 percheziţii  pe raza municipiului Constanţa si a judeţului Călăraşi,  la locuinţele unor învinuiţi, precum şi la sediile sociale ale unor societăţi comerciale, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat,  constituit în scopul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul comerţului cu produse cerealiere.
          În fapt, membrii grupării sunt suspectaţi că, în perioada 2012 – 2013,  au achiziţionat  cantităţi însemnate de cereale de la diverşi producători agricoli. Pentru justificarea acestor operaţiuni comerciale, învinuiţii au înregistrat in evidenţele contabile facturi fictive, emise de către o societate comercială administrată de către un  membru al grupării.
          Plata aferentă acestor facturi fictive era efectuată prin  virament bancar în contul acestei societăţi şi ulterior, către o societate tip „fantomă”.
          Sumele de bani erau astfel retrase în numerar, în baza unor borderouri întocmite în mod fictiv şi predate liderilor grupării pentru a fi reintroduşi în circuitul financiar fraudulos, după ce membrii grupării îşi reţineau propriul comision.
          La data de 27.08.2013, procurorii D.I.I.C.O.T. au depistat în flagrant delict 2 învinuiţi, în timp ce primeau suma de 125.000 lei, rezultată în această modalitate.
         Din probele administrate în cauză se conturează suspiciunea rezonabilă că prejudiciul cauzat bugetului de stat depăşeşte suma de 1 milion de Euro.
          La sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Constanţa vor fi audiate 8 persoane, urmând ca după finalizarea audierilor faţă de învinuiţi să fie dispuse măsurile legale în cauză.
         Facem precizarea că faptele învinuiţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii