Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:21 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prejudiciu de peste 14 milioane de euro Inspectorii Antifraudă au identificat un lanţ de 40 de firme „fantomă” (galerie foto)

ro

29 Jan, 2015 17:56 2450 Marime text
Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au identificat un lanţ de 40 firme tip “fantomă”, care au cauzat bugetului de stat un prejudiciu de 14.365.874,71 euro, reprezentând accize şi TVA, se arată într-un comunicat al Direcţiei, remis astăzi redacţiei.  
 
Prejudiciul a fost creat prin comercializare frauduloasă de produse energetice în perioada 2013–2014. Î
 
„În acest caz, inspectorii antifraudă fiscală au sesizat procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), care, în 28.01.2015, au luat măsura preventivă a reţinerii faţă de nouă persoane, urmând a fi solicitată instanţei arestarea preventivă.”, se arată în comunicatul citat.

Astfel, inspectorii DGAF au identificat operaţiuni suspecte de introducere pe teritoriul naţional a unor cantităţi de aproximativ 20.000 tone uleiuri anticorozive sau hidraulice, nepurtătoare de acciză, dar cu proprietăţi similare motorinei. Produsele energetice erau achiziţionate din spaţiul comunitar (Germania, Austria, Polonia, Slovacia, Ungaria) şi, având complicitatea firmelor de transport, erau însoţite de acte în care erau menţionate destinaţii fictive, precum Cipru sau Bulgaria.
 
Prin firmele fantomă erau create documente justificative de furnizare carburant şi se certifica în fals plata accizelor, iar uleiurile minerale, erau vândute către diverse staţii de alimentare carburanţi de pe teritoriul României, care le comercializau drept motorină, prejudiciind bugetul de stat prin sustragerea de la plata accizelor aferente şi TVA. Aceleaşi firme tip „fantomă”, înfiinţate în numele unor persoane cu situaţie financiară precară, erau utilizate pentru plata furnizorilor externi şi încasarea banilor rezultaţi din schema frauduloasă, se mai arată în documentul citat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii