Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:53 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prejudiciu de 3 milioane lei Percheziții DIICOT în șase județe la contrabandiști cu țigări

ro

10 Dec, 2014 08:52 1537 Marime text
Procurorii DIICOT din Maramureș efectuează astăzi percheziții în șase județe, în cadrul unei acțiuni de destructurare a unei grupări formate din 40 de persoane, români și ucraineni, specializată în săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2013 - 2014, membrii acestei grupări au introdus pe teritoriul României, pe raza a șase județe, țigări de diferite mărci provenind din Ucraina, distribuite ulterior „pe piața neagră“ în sistem angro sau en-detail, prin sustragere de la controalele vamale și fără achitarea sumelor datorate bugetului consolidat al statului, cu titlu de accize sau TVA. Pe parcursul cercetărilor au fost capturate peste 600.000 pachete țigări.

Prejudiciul în acest caz se ridică la 3 milioane lei. La sediul biroului teritorial DIICOT din Maramureș vor fi audiate 40 persoane.

Acțiunea a fost desfășurată de procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Maramureș, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, BCCO Cluj și SCCO Maramureș, cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei, având suportul tehnic și informativ al Departamentul de Informații și Protecție Internă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii