Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:11 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prejudiciu de 2,5 milioane de euro Mai multe persoane încătuşate

ro

24 Sep, 2014 09:11 1821 Marime text
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus reţinerea pentru 24 de ore a 10 persoane suspectate că ar fi cauzat bugetului statului un prejudiciu de circa 2,5 milioane de euro. Potrivit unor surse, în cauză sunt implicate mai multe persoane care lucrau în cadrul unor firme ce funcţionează în cadrul Șantierului Daewoo Mangalia. Aceştia urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.
 
În cauză, suspecţii, cetăţeni de origine coreană şi română, au înfiinţat mai multe firme fantomă care cumpărau diverse servicii de la o societate ce funcţiona legal. Pentru firmele "fantomă", cetăţenii coreeni nu plăteau taxele şi impozitele, cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de lei la bugetul de stat. Ulterior, firmele erau vândute către persoane cu o situaţie materială precară. Potrivit unor surse apropiate anchetei, pentru a justifica sumele de bani încasate, suspecţii participau la diferite licitaţii, în special cu obiecte de artă, pe care le achiziţionau la o anumită valoare, iar ulterior le vindeau. Activitatea s-ar fi desfăşurat pe parcursul a doi ani, în perioada 2012 -2013.

Cele 10 persoane au fost conduse la audieri după ce, o echipă formată din procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, a efectuat mai multe percheziţii la Şantierul Daewoo Mangalia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii