Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pregătiri pentru iarnă 16 utilaje de deszăpezire și 800 tone de materiale antiderapante, la Medgidia

ro

07 Dec, 2015 13:18 1371 Marime text
Încă de la începutul lunii la Medgidia s-a constituit planul de acțiune în caz de ninsori. 16 utilaje de deszăpezire și 800 tone de materiale antiderapante vor putea fi utilizate de către autoritățile locale iarna aceasta pentru a curăța carosabilul, trotuarele și zonele care aparțin domeniului public.
 
Anul acesta stau la dispoziția autorităților abilitate cu deszăpezirea două autogunoiere DAF prevăzute cu lamă de 3,2 metri și una marca Isuzu cu lama de 2,2 metri, un utilaj unimog cu lamă și dispozitiv de împrăștiere a materialului antiderapant, două autobasculante ușoare cu dispozitiv de împrăștiere a materialului antiderapant, cu o capacitate de 4 tone și lame de 2,2 m lațime, două buldoexcavatoare, un uilaj tip Wolla, cinci multifuncționale Stihl pentru deszăpezirea trotuarelor și aleilor și două automăturători pentru spații înguste. Ca materiale antiderapante, există 500 tone de nisip de râu și 300 tone de clorură de sodiu, precum și lopeți pentru deszăpezirea manuală.
 
Conform legislației în vigoare, deszăpezirea și curățarea căilor de acces în scările blocurilor, precum și aleile din jurul acestora, la fel și curățarea streșinilor de țurțuri revin în obligația asociațiilor de proprietari. Aceeași obligație o au și agenții economici, mai exact curățarea trotuarului din fața spațiului în care își desfășoară activitatea, precum și proprietarii de locuințe individuale, cei care stau la casă. Zăpada strânsă nu se va arunca pe carosabil, ci va fi depozitată în grămezi lângă bordură, pentru a putea fi transportată de către operator.
 
Mai mult de atât, este interzis ca zăpada din curți să fie scoasă și depusă pe domeniul public. La fel vor proceda și posesorii de autovehicule, cărora le este interzis să arunce zăpada de pe mașini pe carosabil, ci trebuie să o depoziteze lângă bordură. Aceste interdicții nu vor mai fi valabile atunci când temperatura înregistrează valori mai mari de 4 grade Celsius.
 
Pentru ca traficul să funcționeze în condiții normale în caz de ninsoare, primele străzi deszăpezite vor fi arterele principale din Medgidia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii