Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:44 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pregătiri pentru avertizările meteorologice și hidrologice

ro

16 Jul, 2016 12:48 1627 Marime text
În ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate situații deosebite cauzate de fenomenele meteorologice, nu s-au înregistrat victime și nici nu s-a impus evacuarea preventivă a persoanelor.
 
Pentru creșterea capacității de reacție și prevenirea unor situații de urgență, în cursul zilei de vineri (15 iulie a.c.), a fost efectuată o manevră de forțe constând în trimiterea de personal și mijloace logistice suplimentare în județele aflate sub avertizări meteorologice și hidrologice. Decizia a fost luată în cadrul videoconferinței pe care ministrul Afacerilor Interne a avut-o cu prefecții și șefii structurilor operative ale MAI. Astfel, din dispoziția ministrului Petre Tobă, peste 100 de pompieri cu 16 motopompe s-au deplasat în cursul serii trecute din județele Timișoara, Vâlcea, Arad și Dolj către județele Caras Severin, Hunedoara, Gorj și Mehedinți.
 
De asemenea, un elicopter al MAI, de mare capacitate, tip MI-8, s-a deplasat în punctul de operare de la Craiova pentru a fi la dispoziția structurilor de intervenție din zonă. Pe parcursul nopții, aproape 900 de angajați ai MAI au acționat cu 400 de mijloace tehnice în 11 localități din 6 județe, unde s-au înregistrat efecte ale fenomenelor meteorologice (Argeș, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Sibiu și Vâlcea).
 
MAI dă asigurări că nu au fost înregistrate situații deosebite, nu s-au înregistrat victime și nici nu s-a impus evacuarea preventivă a populației. În acțiunile pentru sprijinirea populației și limitarea efectelor inundațiilor structurile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne au colaborat foarte bine la nivel local cu toate instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență.
 
Precizăm că începând de ieri, în jumătatea vestică a țării au fost emise 20 de avertizări meteorologice și hidrologice.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii