Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Palaz "Prioritatea noastră este să prevenim situațiile critice și să intervenim la timp pentru a nu exista pierderi de vieți omenești"

ro

28 Jan, 2012 16:50 923 Marime text

În conformitate cu Procedura pentru prevenirea deceselor prin hipotermie a persoanelor fără adăpost și a celor din spații neîncălzite, inițiată de Ministerul Sănătății și Ministerul Administrației și Internelor, prefectul Claudiu-Iorga Palaz a dispus la nivelul județului măsurile specifice pentru perioada geroasă.

Claudiu-Iorga Palaz: "Ca și în zilelele precedente, prioritatea noastră este să prevenim situațiile critice și să intervenim la timp pentru a nu exista pierderi de vieți omenești. Până acum, toate cazurile înregistrate la centrul operațional au fost rezolvate prin coordonarea intervențiilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliției Rutiere, Serviciului Județean de Ambulanță, Jandarmeriei, Drumurilor Naționale, Gărzii de Coastă, Enelului și RAJA și cu sprijinul autorităților locale care au intervenit cu forțe proprii pentru rezolvarea situațiilor critice. Mă refer aici la implicarea primarilor din Hârșova, Crucea, Adamclisi, Negru Vodă, Albești, Peștera și Mihai Viteazul, cu ajutorul cărora am soluționat cazuri ce ar fi putut deveni dramatice. În continuare, pe lângă acțiunile de deszăpezire a drumurilor, ne îndreptăm atenția către pericolul pe care-l reprezintă temperaturile foarte scăzute. Astfel, am dispus identificarea persoanelor fără adăpost sau care locuiesc în spații neîncălzite și transportarea acestora în adăposturile special amenajate în acest sens. Un rol important îl au serviciile de ambulanță, echipajele medicale de urgență și de prim ajutor ale MAI, ale poliției rutiere, jandarmeriei și Gărzii de Coastă, care trebuie să colaboreze cu polițiile locale, în sarcina cărora intră intensificarea controalelor în zonele cunoscute ca fiind frecventate de persoane fără adăpost. Nu în ultimul rând, fac apel la reprezentanții bisericii, care știu că desfășoară o intensă activitate socială, să colaboreze cu autoritățile locale, astfel încât împreună să ia măsurile cele mai potrivite pentru prevenirea unor tragedii.'

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii