Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Ion Constantin - „Mâine voi emite ordinul de suspendare din funcţie a preşedintelui CJ Constanţa“

ro

23 Feb, 2015 15:10 1830 Marime text
Şeful Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost, vineri, arestat preventiv, pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de judecătorul Lică Lucian, din Tribunalul Constanţa. Decizia nu este definitivă, Nicuşor COnstinescu depunând deja două contestaţii. AMintim că joi, preşedintele Nicuşor Constantinescu a fost reţinut de procurorii DNA pentru 24 de ore pentru suspiciuni cu privire la săvârşirea infracțiunilor concurente de: abuz în serviciu (3 infracţiuni, din care 2 în formă continuată), constituire a unui grup infracţional organizat, coruperea alegătorilor (2 infracţiuni), conflict de interese (10 infracţiuni, din care 5 în formă continuată), tentativă la abuz în serviciu, în formă continuat.

Contactat de ZIUA de Constanţa, prefectul Constanţei, Ion Constantin a declarat că a primit actele necesare emiterii ordinului de suspendare din funcţie a preşedintelui CJ COnstanţa de la Tribunalul Constanţa. „Am primit actele necesare de la Tribunal. Referatul este întocmit, dar am termen 48 de ore pentru a emite ordinul de suspendare. Astăzi am fost într-o vizită în judeţ pentru a vedea care este situaţia privind riscul şi combaterea inundaţiilor. Probabil Mâine dimineaţă voi emite ordinul de suspendare din funcţie a preşedintelui CJ Constanţa“, a declarat prefectul Ion Constantin pentru ZIUA de Constanţa.

To mâine însă va fi judecat şi recursul intentat de Nicuşor Constantinescu. Dacă instanţa va decide să îi dea dreptate şefului CJC, prefectul nu va mai fi atunci în situaţia de a emite niciun ordin de suspendare din funcţie, preşedintele CJC putând în această situaţie să se întoarcă la serviciu.

Amintim că Ion Constantin a fost numit temporar prefect al Constanţei. Constantin ocupă astfel funcţia rămasă liberă după demiterea, pe data de 17 decembrie, a lui Radu Volcinschi, omul de încredere al lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC. Acesta ar fi al doilea ordin de suspendare emis pe numele preşedintelui Cj Constanţa. Mai marele CJC a fost suspendat în 2014 de către prefectul Radu Volcinschi. Prin ordinul 431/11.08.2014, se constata suspendarea de drept a mandatului Președintelui  Consiliului Județean Constanța, Constantinescu Nicușor Daniel, ca urmare a măsurii de arestare preventivă impusă atunci de Curtea de Apel Bucureşti.

La fel ca Volcinschi, şi Ion Constantin a fost numit prefect cu susţinerea PSD, partid din care face parte şi Nicuşor Constantinescu. Şef al DPJEP Constanţa din 2009, prefectul numit ieri de Guvern este partener de afaceri cu vicepreşedintele CJC, Cristinel Dragomir, aşa cum reiese din cea mai recentă declaraţie de interese a acestuia, depusă în luna iunie 2014.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii