Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:01 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări din partea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor referitoare la reţinerea lui Alexander Adamescu la Londra

ro

30 Mar, 2018 13:17 1844 Marime text
Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, cu privire la emiterea, de către Administrația Națională a Penitenciarelor, a unei presupuse adrese oficiale cu referire la numitul Bogdan Alexander ADAMESCU, ANP vine cu mai multe amănunte. 
 
Astfel, în cursul lunii ianuarie a.c., la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor au fost întreprinse demersuri interne de verificare a veridicității documentului supus mediatizării. Rezultatul verificărilor interne a stabilit faptul că documentul analizat, în forma și conținutul prezentate autorităților britanice de către reprezentantul legal al numitului Bogdan Alexander ADAMESCU, nu a fost emis și, în consecință, nici nu poate fi asumat de către Administrația Națională a Penitenciarelor.
 

"Totodată, menționăm că transmiterea, de către Administrația Națională a Penitenciarelor,  a oricăror informații sau documente referitoare la garanțiile acordate statelor partenere, în vederea aplicării mandatelor de arestare europene emise de instanțele naționale, se realizează prin Direcția Drept Internațional și Cooperare Judiciară – Serviciul Cooperare judiciară internațională din cadrul Ministerului Justiției. Astfel, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a procedat, în data de 14.02.2018, la sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cu privire la suspiciunea săvârșirii infracțiunilor prevăzute de: art. 320 alin (1) – Falsul material în înscrisuri oficiale și art. 323 – Uzul de fals, din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal. Cercetarea cauzei și emiterea unei soluții finale cad în sarcina organelor judiciare abilitate" - au transmis reprezentanţii ANP.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii