Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări de ultimă oră despre salariile și pensiile românilor de la ministrul Muncii

ro

17 Dec, 2018 20:46 1241 Marime text
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut o serie de precizări la Antena 3 cu privire la pensiile și salariile românilor. 

„Ultimele cifre ne arată că sunt 5.011.000 de pensionari. Sunt, într-adevăr, 5,5 milioane de salariați, dar sunt 6,4 milioane de contracte de muncă. Nu intră angajații din sistemul de apărare, din servicii. Apăsarea foarte mare și întrebările domnului președinte se bat cap în cap pentru că avem inițiative legislative ale opoziției care solicită niște chestiuni extravagante de măriri a salariului, a punctului de pensii. Eu condamn foarte mult aceste declarații și le consider declarații iresponsabile”. 

„Bunicii și părinții au suficiente greutăți pentru a mai sădi în sufletul lor încă un semn de întrebare asupra faptului că această pensie luna viitoare s-ar putea să nu o primească. Vă spun cu toată sinceritatea că din perioada 2009 până în 2012, când am preluat noi guvernarea, de la 1 ianuarie 2013 am majorat valoarea punctului de pensie și de atunci am continuat gradual. Știm că nu e suficient, dar cu siguranță, prin măsurile pe care le luăm, am creat plus valoare”. 

„Am mărit pragul de impozitare a pensiei. Am scutit toți pensionarii să nu mai plătescă acea asigurare de 5,5% la sănătate. Știți că în 2010, când a fost acea intenție de tăiere a pensiilor, s-au adresat exact pensionarilor cu pensiile cele mai mici. Prima noastră măsură pe care am luat-o când am venit la guvernare a fost să restituim acei bani oamenilor. Am venit cu gândul să facem ceva bun și responsabil”.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii