Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:48 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preafericitul Daniel aniversează, astăzi, opt ani de când a devenit patriarh al Bisericii Ortodoxe Române

ro

30 Sep, 2015 10:33 1005 Marime text
Preafericitul Daniel aniversează, astăzi, opt ani de când a fost numit patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, informează B1 TV. A fost o perioadă din care nu au lipsit controversele, în special cele legate de numeroasele apeluri ale patriarhului la donaţii pentru construirea Catedralei Neamului.

În cei opt ani de patriarhat, obiectivele prioritare ale Preafericitului Daniel au vizat dezvoltarea relaţiilor cu românii din diaspora. Pentru prima dată după 1990, au fost înfiinţate episcopii în Spania, Italia, Europa de Nord, Australia şi Noua Zeelandă, precum şi o parohie la Tokio, pentru românii din Orientul Îndepărtat. A fost deschisă şi Reprezentanţa Patriarhiei Române pe lângă instituţiile europene de la Bruxelles şi Strasbourg. Tot în această perioadă, Biserica Ortodoxă şi-a schimbat statutul, într-un document numit Constituţia Bisericii.

O controversă din timpul preafericitului Daniel a fost legată de construirea Catedralei Neamului din Bucureşti şi a nenumăratelor apeluri pentru donaţii în acest scop, adresate atât credincioşilor, cât şi instituţiilor publice.

Sursa foto: www.realitatea.net

Ti-a placut articolul?

Comentarii